Камерън не се е отказал от ограниченията за имигрантите от ЕС

Камерън не се е отказал от ограниченията за имигрантите от ЕС | StandartNews.com

"Даунинг стрийт" отрече твърденията, че британският премиер се е отказал от спорното изискване социалните помощи за работещите във Великобритания имигранти от ЕС да бъдат блокирани в продължение на четири години, пише британският вестник The Guardian.

Дейвид Камерън ще използва работната вечеря с европейските лидери в Брюксел в четвъртък вечер, за да каже, че опасенията от миграцията са основен проблем за британския народ и че те се нуждаят от решаване преди референдума за членство на Великобритания в ЕС, който ще се проведе до края на 2017 година.

Беше съобщено, че британският премиер ще се откаже от своето изискване, касаещо помощите за имигрантите от ЕС, и ще обърне вниманието си към други мерки за намаляване на „привличащите фактори", които теглят имигранти от ЕС във Великобритания.

Администрацията на премиера опроверга тази информация. „Редица неделни вестници твърдяха, че премиерът се отдалечава от предложението имигрантите да работят четири години преди да имат право на помощи, пише "Фокус". Някой дори отидоха дотам да твърдят, че ще използва Европейския съвет тази седмица, за да го обяви официално - това просто не е вярно", заявиха от администрацията на премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай