Калифорниец простреля 2-ма полицаи и взе заложници

След обсада на специалните части е задържан и отведен в ареста

Калифорниец простреля 2-ма полицаи и взе заложници | StandartNews.com

Ингълууд. Двама американски полицаи са били ранени при стрелба в град Ингълууд, щата Калифорния, предаде телевизионният канал KTLA. Ранените стражи на реда са хоспитализирани, а техни колеги от специалните части за бързо реагиране са обградили дома в Ингълууд в американския щат Калифорния.

Нападателят се е барикадирал в жилищен дом. Tой е взел непълнотлетно момиче и майка му за заложници.

Полицейските служители са евакуирали хората от близките домове. Полицаите са отвърнали на стрелбата. Похитителят заплашвал да застреля жената, ако полицията не отстъпи. След дълги часове на обсада и преговори, мъжът е бил задържан и отведен в ареста.

По обед местно време полицаи са реагирали на подаден сигнал, че 14-годишно момиче е влачено от мъж. Първоначално се е смятало, че става въпрос за домашно насилие, съобщава Ен Би Си. Тежко въоръжени полицаи на американските части SWAT в бронирани автомобили са заобиколили къщата в предградието на Лос Анджелис, а полицейски хеликоптери са следяли положението от въздуха и след часове обсада са успяли да задържат мъжа.

„Ситуацията е много динамична. Опасно е да се излиза на улицата. Ако не ви е твърде наложително, не излизайте от домовете си", каза инспектор Кейт Мора.

„Ужасена съм. Не мога да повярвам, че това се случва. В шок съм. Ние сме работещи хора и не сме свикнали на такова нещо", коментира местната жителка Кимбърли Едуърдс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай