Как премина операцията на папа Франциск

Интервенцията съживи опасенията за все по-крехкото му здраве

Как премина операцията на папа Франциск | StandartNews.com

Папа Франциск претърпя операция на болезнена коремна херния, която завърши без усложнения. Интервенцията обаче съживи опасенията за все по-крехкото здраве на 86-годишния папа.

По-рано през деня аржентинският понтифик беше приет в болница "Джемели" в Рим и се очаква да остане там няколко дни. "Операцията приключи. Тя премина без усложнения и продължи три часа", се казва в кратко изявление на пресслужбата на Ватикана в Telegram. Всички папски аудиенции са отменени до 18 юни.

Папата, който претърпя операция на дебелото черво през 2021 г., страдаше от херния, която причинявала повтарящи се, болезнени и влошаващи се симптоми, заяви по-рано говорителят на Ватикана Матео Бруни.

Франциск изглеждаше в добро настроение, докато водеше седмичната си обща аудиенция във Ватикана, като махаше на събралите се тълпи, докато правеше обиколка на площад "Свети Петър". След това той отпътува за болницата с белия си автомобил "Фиат 500", ескортиран от полицията.

Франциск е страдал от инцизионна херния, която може да се образува върху белег от предишна операция, съобщиха от Ватикана, предаде БТА. Ще бъде използвана протеза за възстановяване на коремната стена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай