Извънредно! Раненият българин от кораба Руен се връща у нас

На 19 декември със съдействието на Военноморските сили на Република Индия той беше евакуиран от борда на кораба

Извънредно! Раненият българин от кораба Руен се връща у нас | StandartNews.com

Помощник-капитанът на кораба "Руен", който е бил ранен, е получил необходимата болнична помощ в Оман и е на път за България, съобщиха от Министерството на външните работи.

На 19 декември със съдействието на Военноморските сили на Република Индия той беше евакуиран от борда на кораба, съобщиха от "Параходство БМФ" АД. Мъжът бе прехвърлен на боен плавателен съд, за да му бъде оказана медицинска помощ. След направената оценка на здравословното му състояние, индийският медицински екип взе решение българинът да бъде настанен в лечебно заведение и той е бил закаран в Оман.

Останалите български моряци на корабите "Галакси Лийдър" и "Руен" са в добро здравословно състояние. Българските власти работят с партньори и държави, които имат техни граждани на борда на корабите "Галакси лийдър" и "Руен", за освобождаването на плавателните съдове и екипажите им, обявиха още от МВнР.

Плаващият под малтийски флаг кораб, който е българска собственост - "Руен", беше взет на абордаж след инцидент в Арабско море край бреговете на остров Сокотра в Йемен миналата седмица, а товарният кораб "Галакси лийдър" с българи на борда беше пленен от йеменските бунтовници хуси в Червено море в края на ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай