Смразяващи подробности за отвлечените български моряци

Сред собствениците на кораба е един от най-богатите хора в Израел, приближен до МОСАД

Смразяващи подробности за отвлечените български моряци | StandartNews.com

Първи подробности от Външно министерство за отвлечените българи. Корабът „Galaxy Leader“, който беше похитен от бунтовници хуси в Червено море, е собственост на британска компания, частично притежавана от израелския магнат Ейбрахам Унгар, известен като Рами. Плавателният съд е взет на лизинг от японска компания.

ВИЖ ОЩЕ: Ислямски екстремисти отвлякоха кораб с българи на борда

Както „Стандарт” вече съобщи, по данни на израелските въоръжени сили и на премиера на страната Бенямин Нетаняху, на борда на кораба е имало и българи.

От Министерството на външните работи съобщиха, че на борда на плавателния съд е имало двама българи, единият от които е капитанът.

Според Тел Авив плавателният съд е с 25-членен екипаж - граждани на България, Украйна, Филипините и Мексико.

Отвличането става часове след като говорител на присъединените към Иран въоръжени сили на хусите Яхя Сареа каза, че групировката ще атакува всички кораби, притежавани или управлявани от израелски компании. Според израелските власти, на кораба няма израелски граждани.

Ейбрахам Унгар, който частично притежава компанията, държаща кораба, е един от най-богатите хора в Израел, приближен на Йоси Коен – бивш директор на разузнаването на страната МОСАД, съобщава Times of Israel.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай