Извънредно! Алексей Навални е мъртъв

Това съобщиха от затворническата служба, където той излежаваше присъдата си

Извънредно! Алексей Навални е мъртъв | StandartNews.com

Лежащият в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални е мъртъв, съобщиха от затворническата служба, където той излежаваше присъдата си, предаде Reuters, информира "ДарикНюз".

Навални, 47-годишен бивш адвокат, който стана известен с твърденията си за огромна корупция в Русия, се намираше в затвор на около 60 км северно от Полярния кръг.

Опозиционерът си спечели възхищението на руска опозиция за това, че през 2021 г. доброволно се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от нещо, което според изследванията в западни лаборатории е било опит той да бъде отровен с нервнопаралитично вещество в Сибир. Москва обаче отричаше твърденията на Навални, че нейни агенти са го отровили с "Новичок".

"Аз имам своята страна и своите убеждения. И не искам да се откажа от страната си или от убежденията си", казваше Навални.

"Не мога да предам нито първото, нито второто. Ако убежденията ти струват нещо, трябва да си готов да ги отстояваш. И ако е необходимо, да направиш жертви."

В края на миналата година той беше преместен в Сибир - един от най-тежките затвори.

От службата на затвора в Ямало-Ненецкия окръг казаха, че той се е "почувствал зле" след разходка и „почти веднага е загубил съзнание“. От там добавят, че незабавно е бил извикан екип на спешна медицинска помощ, който се е опитал да го реанимира, но без успех.

Причините за смъртта му се установяват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи