Изчезналият самолет е паднал близо до остров Белитунг

Изчезналият самолет е паднал близо до остров Белитунг | StandartNews.com

Куала Лумпур. Малайзийският самолет Airbus A320-200, изпълняващ полет от Сурабая до Сингапур, който изчезна от радарите, е паднал в морето край остров Белитунг. Преди това той е попаднал в турбулентна зона и се е опитал да измени курса си, съобщи началникът на пресслужбата на Индонезийската спасителна служба Суприанди Минггу, цитиран от руската агенция Регнум.

Службата за въздухоплаване към индонезийското министерство на транспорта обаче все още не е потвърдила информацията за падането на самолета.

Самолетът е изчезнал от радарите на индонезийските диспечери в неделя, в 6:17 часа местно време (01:17 българско време).

Контролната кула е загубила връзка със самолета 42 минути след излитането му между островите Калимантан и Белитунг, когато той е бил на височина от 9700 метра.

На борда на самолета е имало 155 пътници, сред които 17 деца, както и екипаж от седем души. Само петима от пътниците не са индонезийци, съобщава Fox news. Трима от чужденците са южнокорейци, един е малайзиец, а петият е сингапурец, съобщава нискотарифната компания AirAsia.

Капитанът на самолета е имал 6100 летателни часа, съобщиха още от компанията. И уточниха, че вторият пилот е имал 2275 летателни часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай