Истина? Украинска медия с разкрития за Путин

"Собеседник" е едно от малкото опозиционни на властите в Москва издания

Истина? Украинска медия с разкрития за Путин | StandartNews.com

"Руският президент Владимир Путин има много бункери, в които се крие", написа украинската медия УНИАН.

Главният редактор на едно от малкото опозиционни на властите в Москва издание "Собеседник" Олег Ролдугин каза: Кремъл има много мрежа от скривалища. Най-много от тях са в Москва.

По думите на журналиста повечето бункери в руската столица са били изградени между 30-те и 80-те години на ХХ век. "В тях са се укривали Йосиф Сталин и хора от най-близкото му обкръжение по време на Втората световна война. Строителството на бункери е продължило до 80-те, когато е било замразено", добави той.

Работата по изграждането на нови скривалища и ремонта на стари е била подновена след идването на Путин на власт.

"Московската мрежа има няколко центъра в сърцето на града. Входовете на бункерите се намират до ключови сгради (централата на Федералната служба за сигурност, военното министерство и други). Всички те са свързани чрез тунелна система със скривалище под Кремъл", разказа още главният редактор.

"Московската мрежа е град под града, който е свързан с подземна железопътна линия с градчетата край столицата Балашиха, Чехов и други, и трасето продължава до Калуга (град на 180 километра югозападно от Москва)", добави журналистът.

По думите на Ролдугин президентът на Русия има бункери по течението на река Волга. "Такъв е изграден и под двореца на Путин в черноморския курорт Геленджик", добави той.

По думите на мъжа: В планината Урал кипи денонощен труд. В град Межгорие се изгражда скривалище. Самият град с население от 15 000 души е със закрит достъп за обикновени руски граждани.

"От няколко месеца  и пиле не може да прехвръкне над града. Жители на околни села разказаха как военните са  повече от обичайното. Селяните разказаха още, че над града и неговите околности непрекъснато летят самолети, хеликоптери и дронове. В Межгорие постоянно влизат камиони със строителни материали и техника", каза още той.

Ролдугин добави, че изграждането на обекта се ръководи и финансира от Главното управление за специални програми на президента. "Тази институция е на пряко подчинение на държавния глава", поясни журналистът, пише novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай