Испанка се е заразила с ебола в страната си

Испанка се е заразила с ебола в страната си | StandartNews.com

Мадрид. Вирусът на ебола и симптоми на заболяването са установени при испанска медицинска сестра, която не е напускала Европа. Тя е била част от екипа, лекувал болен от ебола мисионер в Сиера Леоне, съобщиха европейските информационни агенции. Свещеникът Мануел Гарсия Виехо почина миналия месец в мадридската болница „Карлос Трети", след като бе докаран от Африка.

Сестрата се е явила днес в болница в едно от предградията на испанската столица с висока температура и е била поставена в изолация. Първите изследвания са показали наличие на опасния вирус. Ако и вторите тестове са положителни, това ще е първият известен случай на заразил се с ебола пациент в Испания, съобщи БГНЕС.

Междувременно АФП предаде, че норвежки служител на международната организация „Лекари без граници", който е работел в Сиера Леоне, се е заразил с вируса на хеморагичната треска и ще бъде транспортиран през следващите часове в Норвегия. Агенцията цитира организацията и норвежките здравни власти. Според източник на АФП обаче става дума за 30-годишна жена, лекарка от „Лекари без граници". Според норвежки медии тя се заразила в Бо, втория по големина град на Сиера Леоне, но тази информация не е потвърдена от организацията, за която работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай