Инцидент със смъртоносен десерт в Италия

След случката той бива изтеглен от пазара

Инцидент със смъртоносен десерт в Италия | StandartNews.com

20-годишната италианка Анна Белисарио е издъхнала след консумация на тирамису, съобщиха медиите на Ботуша.

Момичето си е поръчало вкусния десерт от ресторант в Милано, но починало в резултат от алергична реакция към млякото, въпреки че тирамисуто се водело веганско.

Случаят е от миналата година, но едва сега добива публичност. Тогава Белисарио е била със своя приятел в заведение, което било известно с това, че предлага изцяло вегански ястия и десерти.

Щом опитало тирамисуто, момичето било обзето от пристъп и затруднено дишане. Тя изтичала до тоалетната, за да се опита да повърне, като веднага взела лекарството си за астма и кортизон. Въпреки това изпадала в анафилактичен шок, губи съзнание и след десет дни издъхва в болницата.

По информация на в-к „Кориере дела Сера“ собствениците на сладкарницата – майка и дъщеря, са разследвани за непредумишлено убийство.

След този инцидент Министерството на здравеопазването на Италия изтегли десерта от пазара, тъй като върху етикета били открити следи от недеклариран млечен протеин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
39old
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи