Идентифициран е единият от атентаторите в Анкара

Идентифициран е единият от атентаторите в Анкара | StandartNews.com

Сблъсъци избухнаха днес в Анкара

Властите в Анкара са идентифицирали единия от двамата атентатори самоубийци, извършили терористичния акт в Анкара вчера, в който загинаха 126 души, а близо 250 души бяха ранени.

Твърди се, че е 25 г.мъж и е брат на атентатора самоубиец, който извърши атентата в Суруч преди няколко месеца, когато загинаха 32 души. За анкарският атентатор се твърди,че е член на терористичната дижхадистка организация ИДИЛ, поради което версията на разследващите за нападението се заключава около нея, съобщава БНР.

Търси се самоличността на втория атентатор който се предполага, че може да е жена.

Турция е в траур, сред загиналите и пострадалите са хора от всички съсловия на обществото, от всички възрасти, които бяха се събрали за да изразят волята си да живеят в мир на вчерашния Марш на мира.

Всички вестници излязоха днес с черни заглавия, много хора носят черни ленти на реверите в знак на таур. Спортните клубове отмениха мачовете.

Днес точно в часа на жестокия атентат се състоя грандиозна възпоменателна церемония в Анкара, на която се стекоха няколко хиляди души на площада Съххийе. С участието на синдикатите, на прокюрдската Демократична партия на народите, интелектуалци. Множеството постави цветя на лобното място. Отвремe навреме избухваха сблъсъци с полицията, която се затруднява в охраната на церемонията. В същото време участниците обвиниха властите, че не са взели мерки за охрана на марша на мира.

Турските власти днес огласиха списъка на 77 жертви,чиято самоличност е установена. Сред тях няма имена на български граждани.

Турски официален представител съобщи, че въпреки атентата парламентарните избори ще се проведат на 1 ноември.

Сблъсъци избухнаха днес в Анкара, когато полицията се опита да попречи на прокюрдски политици и опечалени граждани да положат цветя на мястото, където вчера в резултат на две експлозии загинаха 95 души, а стотици бяха ранени, предаде "Асошиейтед прес".

Турция обяви тридневен траур за жертвите на атентата, извършен по време на прокюрдски мирен протест и превърнал се в най-кървавото нападение в модерната история на Турция

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай