И Русия прати кораб в Средиземно море

И Русия прати кораб в Средиземно море | StandartNews.com

Русия, Великобритания, САЩ и Франция започнаха да преместват военна техника в района на Сирия. Те обаче твърдят, че маневрите не са свързани с напрежението около страната.

Русия коригира състава на военноморската си групировка в Източното Средиземноморие. Тези дни там ще бъде изпратен голям противолодъчен кораб, заяви източник от руския Генерален щаб. По-късно към него ще се присъедини и ракетният крайцер "Москва". През есента в оперативното съединение ще се включи и ракетният крайцер "Варяг". Източникът обаче заяви, че промените не са свързани с напрежението около Сирия, а са "планирана ротация".

Великобритания изпрати 6 изтребителя "Тайфун" в Акротири в Кипър, за да защитава базите си там. От министерството на отбраната уточниха, че те няма да участват във военна акция срещу Сирия, а са "предпазна мярка във време на повишено напрежение в по-широк регион". Военното командване на Франция изпрати в източната част на Средиземно море фрегатата "Шьовалие Пол", а САЩ засилиха присъствието си в Арабско море със самолетоносачите "Хари С. Труман" и "Нимиц".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай