И Лвов е окупиран от протестиращите

И Лвов е окупиран от протестиращите | StandartNews.com

Лвов. Сградите на администрацията, прокуратурата и местната милиция са окупирани от антиправителствените демонстранти в Лвов, предаде BBC. Протестиращите са подпалили мебели и документи вътре и пред сградите. "Няма я вече властта на Янукович в град Лвов", пише читател на медиата. Окупирана е администрацията и в Ивано-Франковск. 

 

Лвов изпрати подкрепления с автобуси в столицата Киев, където силите за сигурност се опитват да изтласкат протестиращите от пл. "Независимост" с водни оръдия, зашеметяващи гранати и гумени куршуми. Майданците се бранят със самоделни бомби, фойерверки и лично оръжие, като палят барикадите и обществените сгради. 

 

Загинали са най-малко 25 души, по данни на министерството на здравеопазването на Украйна. Вчера протестите избухнаха по повод гласуването на промени в конституцията от парламента. Властите обърнаха всички сили за потушаване на бунтовете.

 

С багери и камиони са разчистени барикадите на улица „Грушевский" и Парковата алея в Киев срещу стадион „Динамо", предаде zn.ua. Преминаването по „Грушевский" все още е ограничено, а полицията е разположила кордон по посока на Министерския съвет и парламента.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай