И папата се включи в борбата с климатичните промени. Ето какво каза

Природните бедствия ясно показаха, че са нужни смели и далновидни стъпки

И папата се включи в борбата с климатичните промени. Ето какво каза | StandartNews.com

Папа Франциск увери засегнатите от природни бедствия хора в Южна Европа в „духовната си съпричастност с тях“, предаде ДПА.

„Природните бедствия ясно показаха, че са нужни смели и далновидни стъпки за справяне с предизвикателството на климатичните промени“, се казва в телеграма на главата на Римокатолическата църква до председателя на Италианската епископска конференция.

Необходими са конкретни усилия за защита по отговорен начин на „общия дом“ на човечеството, се допълва в текста на посланието. Същата телеграма е изпратена и до Гръцката епископска конференция.

„Надяваме се заплахите за нашия общ дом, изострени от кризата с климата, да накарат всички хора да подновят усилията си да се грижат за дара на творението в името на бъдните поколения“, се посочва в двете телеграми.

Той припомни горещата вълна, обхванала някои европейски страни през последните дни и седмици, и изрази сериозно безпокойство от заплахата за живота на хората и щетите от пожарите в Гърция и Италия.

Франциск добави, че се моли за всички спасители, участващи в справянето с последиците от бедствията.

Папата се моли и за хората в Северна Италия, която през последните дни беше ударена от силни бури. Големи градушки и проливни дъждове причиниха значителни щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай