Хусите превзеха двореца в Аден

Хусите превзеха двореца в Аден | StandartNews.com

Шиитските бунтовници хуси поеха след ожесточени сражения със силите на президента на Йемен Абд Хади контрола върху централни райони на стратегическия южен пристанищен град Аден.

Същевременно Би Би Си предаде, че десетки военни са дебаркирали в Аден откъм морето. Те са пристигнали с кораб, малко след като хусите навлезли в центъра на Аден. Засега националността на тези войници не е ясна. Но оглавяваната от Рияд международна коалиция съобщи, че контролира водите около Аден.

В четвъртък хусите завзеха президентската резиденция в града. Аден беше последният голям град, контролиран от силите, лоялни на президента Абд Рабу Мансур Хади, който избяга от Аден преди седмица. Хусите превърнаха превзетата от тях в сряда сграда на генералното руско консулство в щаб на бунтовниците.

Възползвайки се от хаоса и безвластието, терористи от "Ал Кайда" щурмуваха затвор в югоизточната част на Йемен в района на Хадрамаут и освободиха 300 затворници. Сред тях е и един от високопоставените лидери на групировката Халид Батарфи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай