Гришам: По-ниски присъди за теглене на педофилски снимки

Гришам: По-ниски присъди за теглене на педофилски снимки | StandartNews.com

Лондон. Джон Гришам заяви, че присъдите за тези, които са хванати да теглят снимки от интернет на деца, жертви на сексуално насилие, трябва да бъдат по-малки. Някои от тях може просто да се напили, коментира писателят, но подчерта, че не изпитва никакви симпатии към педофилите.

59-годишният Гришам разкри, че негов познат е осъден на 3 години затвор за подобно провинение в Канада. Гришам отправи и критики към съдебната система на САЩ.

„Затворите са пълни с хора като мен. 60-годишни бели мъже, които не са наранили никого, които не биха докоснали дете. Една вечер са се напили или нещо подобно, влезли са в интернет и са отишли прекалено далеч – намерили са детска порнография. Съдиите в САЩ са полудели, що се отнася до определянето на хора за извършители на сексуални престъпления. Нямам никакво съчувствие към педофилите. Боже, затворете тези хора! Но наказанията за тези, които само са теглили такива материали, трябва да са по-малки."

В интервю за британския Телеграф Гришам допълва, че присъдите за леки финансови престъпления, които не включват насилие, също трябва да бъдат намалени.

Той е автор на бестселърите „Време да убиваш", „Фирмата" и „Сянката на чинара". За 25-годишната си кариера той е продал 275 милиона копия от книгите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай