Градове в Турция шокирани! Тежък климатичен удар

Има опасност за някои хора със заболявания

Градове в Турция шокирани! Тежък климатичен удар | StandartNews.com

Неприятно природно явление се стовари и върху Турция.

Качеството на въздуха се влоши в няколко града и окръга в Турция заради облаци прах от Сахара, предаде БТА. Турската метеорологична служба предупреди за опасност за здравето на хората, но и за проблеми с транспорта.

Препоръчва се хората с респираторни заболявания да избягват открити пространства, предупреждава Анадолската агенция, като се позовава на експерти.

Видимостта при движение с автомобил рязко спадна в центровете на някои градове, включително в столицата Анкара, заради ниска мъгла. Облаци от прах повлияха на качеството на въздуха и в най-големия турски град Истанбул и егейския град Измир. Експертите очакват мъглата да се задържи до уикенда.

Междувременно в град Чанкъръ съобщиха, че училищата ще бъдат затворени днес, часове след като предупреди за опасност за здравето и потенциални проблеми с транспорта в социалната мрежа „Екс“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи