Готвят нов спасителен пакет от $3 трилиона в САЩ

Новото законодателство включва близо 1 трилион долара подкрепа за държавните и местните власти, които носят тежестта на пандемията

Готвят нов спасителен пакет от $3 трилиона  в САЩ | StandartNews.com

Представителите на Демократическата партия в долната камара на Конгреса на САЩ представиха във вторник финансов пакет за помощи за над 3 трлн. долара, включително финансиране за пощите и тестване на хората за Covid-19.

Новото законодателство включва близо 1 трилион долара подкрепа за държавните и местните власти, които носят тежестта на пандемията.

Освен това той включва 75 милиарда долара за тестване на хора за коронавирус, директни плащания до 6000 долара за всяко едно американско домакинство, 10 милиарда долара за спешни безвъзмездни помощи за малкия бизнес и 25 милиарда долара за пощенската служба в САЩ.

Законопроектът също така ще разшири увеличените федерални плащания за безработица до следващия януари.

Очаква се лидерите на долната камара на Конгреса, начело с Нанси Пелоси, да обсъдят финансовия пакет още този петък за евентуалното последващо гласуване на законопроекта.

Въпреки противопоставянето в собствената партия и от страна на републиканците, демократичното ръководство на Камарата на представителите намира, че ниво на безработица от 14,7% е достатъчна причина "да се мисли за голям отговор" на страната на коронавирусната криза.

Републиканците обаче заявяват, че искат да се въздържат относно ново законодателство за борба с коронавируса, за да се оцени преди това въздействието на досегашната финансова спасителна помощ от близо 3 трлн. долара, както и придвижването на редица щати към отваряне наново на икономиката, която вече загуби над 20 милиона работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай