Google Maps с над 100 нови функции

Изкуственият интелект ще е в основната на много от функциите на Google Maps

Google Maps с над 100 нови функции | StandartNews.com

Google обяви, че изкуствен интелект вече ще помага на потребителите на платформата за карти навигация. Умни алгоритми ще улесняват потребителите в над 100 функции на Google Maps, съобщава MakeUseOf.

Изкуственият интелект ще е в основната на много от функциите на Google Maps. Някои от тези алгоритми няма да имат пряк досег с потребителите, а ще ускоряват у подобряват работата на платформата като цяло.

Други алгоритми пък ще имат пряко отражение върху работата на потребителите. Например да подбират по-бързо добри маршрути за достигане на определена дестинация. Ще може да се предлага по-голямо разнообразие от маршрути, включително по-екологични такива.

Maps ще получи и нова функция за добавена реалност към Live View. Тя ще помага на потребителите да навигират в магазини, гари, летища и други затворени пространства, които са добавили свои карти. Чрез тях телефонът може да насочва потребителя към конкретни зали, гейтове, ескалатори, магазини, банкомати и др. Функцията тръгва в някои големи градове по света и постепенно ще се предлага на повече места.

Освен това Google Maps ще получат нови слоеве с информация за качеството на въздуха, метеорологичното време  и др. Планират се и още множество различни дребни функции, които да подобряват различни аспекти от ежедневието, в които картите и навигацията могат да са полезни. Всички те ще се пускат поетапно, като това ще е продължителен процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай