Голямо бедствие. Буря помете Западна и Северна Европа

Придвожено е от силен трус

Голямо бедствие. Буря помете Западна и Северна Европа | StandartNews.com

Бурята "Киърън", връхлетяла части от Западна и Северна Европа, продължава да взима жертви. Най-малко седем души са загинали в стихията. Лошо е времето и в Гърция, с дъждове и градушки, а на остров Евбея стана и земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер.

Заради времето гръцките власти издадоха извънредно предупреждение за три дни. Налагат се промени в морския трафик. Временно спират фериботи.

След наводненията вчера в Патра и Месолонги, до брега на Йонийско море активността на преминаващия циклон намалява. Очакват се силни дъждове и градушки в северозападните райони на Гърция. Ще бъдат засегнати областите Тракия и Родопи, до границата с България.

Към тревогите се добави и уплахата от силен трус на остров Евбея. Според гръцкия Институт по геодинамика той е бил с магнитуд 5,1 по Рихтер, на дълбочина повече от 10 километра. Последвали са и вторични трусове. Няма потвърдена информация за сериозни щети и пострадали хора.

Особено опасна се оказа в Западна Европа стихията "Киърън". Повечето смъртни случаи там са в резултат на повалени дървета. Сред жертвите има и дете в Белгия. Двама са загиналите във Франция, по един в Мадрид, Германия и Нидерландия.

Заради бурята бяха затворени пристанища, отменени полети, спрени бяха и част от влаковете във Фландрия. "Киърън" нанесе щети и затвори стотици училища в Англия. На места предизвика и затруднения с транспорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай