Голяма драма в Гърция, засяга българските туристи

Какво става?

Голяма драма в Гърция, засяга българските туристи | StandartNews.com

Много българи, които са избрали да обединят почивните дни между 1 и 6 май и да ги прекарат в Гърция, вероятно ще срещнат сериозни затруднения. Там са планирани масови стачни действия, които съвпадат и с официалното откриване на новия туристически сезон в Южната ни съседка.

Очаква се моряците да спрат работата на пристанищата и всички кораби и фериботи да останат на място в продължение на цяло денонощие. Повечето българи, които са избрали гръцките острови, вероятно няма да могат да разчитат на морския транспорт.

От онлайн платформата „Ние, потребителите“ припомнят за някои възможности, ако това се случи, информира bTV. При закупен билет за пътуване с ферибот или кораб, компанията най-вероятно вече е уведомила туристите за преустановяването на работата им заради предстоящата стачка.

Тези българи, които все още не са взели билета си на хартия, не бива да го правят, а да поискат анулиране. Така те ще могат да получат парите си обратно. В случай че билетите вече са издадени, трябва да се върнат и да се подаде заявка за възстановяване на сумата.

Възможен вариант е и промяната в датата на пътуването, но туристите трябва да имат предвид, че разписанията на фериботите в дните след стачката също могат да бъдат засегнати. Опция е и да се презаверят билетите за следващото посещение на Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай