Германия с нови мерки за сигурност

Германия с нови мерки за сигурност | StandartNews.com

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер ще представи нови мерки за сигурност след серията от терористичните нападения миналия месец.

Част от мерките предвиждат по-бързо депортиране на чуждестранни потенциални нападатели и престъпници. Въвежда се и ново основание за депортиране - "заплаха за обществената сигурност". Очаква се предложенията да станат закон преди следващите парламентарни избори през есента на 2017 година.

Предвижда се новият закон ще улесни съхраняването на данни и ще съкрати срока, в който мигрантите, на които е отказано убежище, трябва да напуснат страната, съобщава БНР. Очаква се също така в някои случаи лекарите да нарушават конфиденциалността и да информират властите, ако техни пациенти споделят с тях нещо за планирани престъпления.

Припомняме, че Германия бе дълбоко шокирана, след като 15 души бяха убити и и десетки ранени при пет отделни атаки между 16 и 18 юли. Отговорност за две от тях пое терористичната групировка "Ислямска държава", а трима от нападателите бяха кандидати за убежище в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай