Гърците ще декларират бижута и пари в брой

Гърците ще декларират бижута и пари в брой | StandartNews.com

Гърците ще трябва да декларират притежавани от тях скъпи бижута и пари в брой. Това гласи постановление на министрите на финансите и правосъдието по отношение на попълването на новите данъчни декларации през 2016 г.

Задължително ще е декларирането на пари в брой, съхранявани у дома или в банков сейф, ако сумата надвишава 15 000 евро. В декларациите ще трябва да бъдат описвани и златни бижута, скъпоценни камъни и други ценни предмети на стойност над 30 000 евро. Границите от 15 000 евро за парите и 30 000 евро за скъпоценностите са комулативни за цялото домакинство, включващо не само съпрузите, но и непълнолетните деца.

От 1 януари подаването на данъчни декларации ще стане задължително и ще се извършва по електронен път с личен код. Изисква се декларацията да се подава дори и да няма промяна в имотното състояние на данъкоплатеца.

Подаването на електронни декларации е пилотна процедура, чиято цел е създаването на електронен регистър, в който ще се събират данни за имотното състояние на данъкоплатците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай