Гърция повлече крак. Решение за еднополовите бракове

Страната е една от първите православни християнски държави, които предприемат такъв ход

Гърция повлече крак. Решение за еднополовите бракове | StandartNews.com

Гърция с решение за еднополовите бракове. Парламентът одобри законопроект, позволяващ сключването на граждански бракове между лица от един и същи пол, което беше аплодирано от поддръжниците на правата на ЛГБТ общността, предаде Ройтерс.

Законът дава право на еднополовите двойки да сключват брак и да осиновяват деца и идва след десетилетия на кампании от страна на ЛГБТ общността за равенство на браковете в социално консервативната балканска страна.

Гърция е една от първите православни християнски страни, която позволи такива бракове.

"Това е исторически момент", каза пред Ройтерс Стела Белия, ръководител на групата на еднополовите родители Rainbow Families. "Това е ден на радост."

Законопроектът беше одобрен от 176 депутати в 300-местния парламент и ще стане закон, когато бъде публикуван в Официален държавен вестник.

Въпреки че членовете на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис от  дясноцентристката партия "Нова демокрация" се въздържаха или гласуваха против законопроекта, той получи достатъчна подкрепа от лявата опозиция в рядък израз на междупартийно единство и въпреки оспорваните дебати.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Петър
преди 2 месеца

Извратеняците победиха във велика Гърция, каточели демокрацията ни тласка към извратеност, до момента мразех Путин но сега съм объркан страшно дали не съм грешил ? Ако това е ценносната система на Европейския съюз по добре да ни няма. Как виждате детето си на една маса седнало в кафенето заедно със извратеняците които му пробутват тяхната идеология колко е велика. Хората вече не сме нормални хора и за сапун не ставаме вече...............

Откажи
тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи