Г-7 с ултиматум към Путин. Истината за Навални

Външните министри на групата от седем световни сили се срещнаха в Мюнхен

Г-7 с ултиматум към Путин. Истината за Навални | StandartNews.com

Г-7 с ултиматум към Путин. Външните министри на страните от Г-7 излязоха с декларация, в която поискаха от Русия пълно изясняване на обстоятелствата около смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални в наказателна колония в Арктика, предаде Ройтерс.

В съвместната си декларация, обнародвана от Италия, поела ротационното председателство на групата за тази година, министрите на външните работи на САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Япония и Италия изразиха и безпокойството си от опасността от принудително изселване на палестинското население от ивицата Газа.

"Външните министри на страните от Г-7 изразяват своето възмущение от смъртта на задържания Алексей Навални, несправедливо осъден за основателни политически дейности и за неговата борба с корупцията", се казва в съвместната декларация.

"Те (министрите) призоваха за спешни действия за изход от катастрофалната хуманитарна криза в Газа, по-специално по отношение на бедстващите 1,5 милиона палестинци в град Рафах, и изразиха дълбокото си безпокойство от евентуалните опустошителни последствия за местното цивилно население от продължаването на пълномащабното нашествие на Израел в района", се казва още в изявлението.

Външните министри на групата от седем световни сили се срещнаха в рамките на международната конференция по сигурността в германския град Мюхен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи