ФСБ предотврати атентат в Москва

ФСБ предотврати атентат в Москва | StandartNews.com

Москва. Федералната служба за сигурност на Русия е ликвидирала двама потенциални терористи, подготвяли атентат в Москва, предаде Би Би Си.

"Чрез решителните действия на силите на реда бе пресечен опит за извършването на терористично нападение в столицата", се посочва в съобщението на руския Национален антитерористичен комитет .

"Органите на ФСБ при проверка на оперативни данни за подготовката на терористична атака в Москва от група от трима екстремисти установиха местонахождението на заподозрените в една от къщите в град Орехово-Зуево", посочват от националния антитерористичен комитет.

"Посочените престъпници са руски граждани, пристигнали от афганистанско-пакистанския регион, където са преминали бойна подготовка и са се подготвяли за извършването на терористично нападение". Екстремистите са били блокирани, като в отговор на предложението да се предадат са открили огън.

"В резултат на кратка престрелка двама от тях са ликвидирани и един е задържан. Леко е ранен един служител в спецчастите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай