Фейсбук застраши данните на 600 млн. потребители

Паролите на милиони Фейсбук потребители са били достъпни за около 20 000 служители на компанията

Фейсбук застраши данните на 600 млн. потребители | StandartNews.com

Паролите на милиони Фейсбук потребители са били достъпни за около 20 000 служители на компанията, съобщава БиБиСи. Брайън Кребс, който се занимава с проучване на сигурността съобщи за този пробив в сигурността, като е възможно да са засегнати паролите на около 600 милиона потребители, като е възможно това да е започнало още през 2012 г.

В изявление от Фейсбук казват, че оправят „глич” (glitch), заради който паролите са се споделяли на вътрешната мрежа на компанията. Кребс казва, че източник от Фейсбук е му разказал за "пропуски в сигурността", които позволяват на разработчиците да създават приложения, които записват и съхраняват паролите, без да ги криптират.

Инженер Скот Ренфро от Фейсбук заяви, че вътрешно разследване е показало, че няма никакви „признаци на злоупотреба”. В официално съобщение от компанията казват, че са разбрали за проблема през януари, като част от рутина проверка на сигурността. Разследването е показало, че повечето от засегнатите потребители са използвали Facebook lite, който се използва в държави, където интернетът е слаб.

„Ние ще уведомим стотици милионите потребители на Facebook lite и десетки милионите на Фейсбук и Инстаграм”, заявиха от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай