Ето как промени щата си губернаторът на Тексас

Какво подобри той в него

Ето как промени щата си губернаторът на Тексас | StandartNews.com

Добре познат, като феноменален биткаджия,  републиканецът и губернатор Грег Абът, привлече топкорпорациите на САЩ, като неговия щат-Тексас стана най-доброто място за бизнес и живеене в Америка.

Откакто е начело, населението се е увеличило с 40%, а 29 млн. тексасци създават феноменален брутен вътрешен продукт от 2,4 трилиона долара

 

Губернаторът на Тексас Грег Абът е на път да запали истинска гражданска война в САЩ заради желанието си да върне времената на Дивия запад и той като каубой със своята гвардия да пази границата от мигранти. Разбира се, президентската кампания е в ход и оттук нататък можем да сме свидетели на всякакви епични етюди в името на спечелването й.

Абът е роден да управлява, но определено е чешит. Обявен за "Най-добрия губернатор" на нацията през 2020 г., той като героите от "Великолепната седморка" с неукротима енергия преследва целите си до дупка - хъсът му е такъв, че

противниците му рано или късно вдигат ръце

и се отказват. Роден точно до военновъздушната база, Абът от малък е свикнал на екстремна шумотевица и да е сред военни. Казва, че така е кален, че не може да се огъне пред никакви трудности. Завършва право и един ден, докато амбициозният младеж прави джогинга си, животът му се преобръща буквално с главата надолу. Започва внезапна буря и дъбово дърво се стоварва върху него. Абът е смазан и остава парализиран до днес, принуден е да се придвижва с инвалидна количка.

По-късно разказва, че християнската му вяра го е спасила, за да издържи продължителното възстановяване: "Животът ни не се определя от предизвикателствата, а от това как реагираме на тях". Години по-късно той ще обобщи, че

инцидентът е счупил гръбнака му, но не и духа му

Въпреки че му се е паднала кошмарна "къса клечка", той напористо продължава да учи, намирайки си работа като юрист. През 1996 г. 39-годишният мъж попада в полезрението на тогавашния губернатор Джордж Уокър Буш и той лично го назначава за съдия във Върховния съд на Тексас.

Когато постът главен прокурор на щата се овакантява, амбициозният Абът, без изобщо да се колебае, се кандидатира, побеждавайки опонента си от Демократическата партия с 57 срещу 41%. Малко след това покровителят му Буш печели президентските избори през 2001 г., оставяйки прокуратурата на Абът, който за всеобщо учудване се превръща в един от главните прокурори, задържали се най-дълго на ветровития пост.

Натрупал солиден опит като магистрат, през 2014 г. той с лекота става губернатор на Тексас. Но преди да пристъпи прага на "Капитолия" в щата, нарежда отпред

да бъде поставен паметник с изписаните 10 Божии заповеди

Едва навършил 52 години, "кипящият от енергия вулкан" Абът се превръща в големия кошмар за демократа Барак Обама. Напереният тексасец негодува от федералните политики и съди администрацията рекордните 31 пъти. По целия конспект: държи да се облекчи депортирането на мигранти; атакува спорната здравна реформа; настоява да се орежат правата на транссексуалните и възможността да сключват бракове; противник е на таксите за въглеродни емисии и заселването на бежанци.

Макар делата му невинаги да постигат желания от тексаския "каубой" резултат, те

създават безкрайни главоболия на Обама,

защото политиките му буквално са блокирани от опърничавия губернатор.

Когато го питат защо е против еднополовите бракове, Абът веднага отговаря, че е римокатолик и не може да търпи съюз, който не създава потомство. По същия начин Абът беснее, когато някой опита да наложи на щата такси за въглеродни емисии.

Тогава той с нетърпящ възражение тон започва да разказва как климатът на Земята се е променял от ледникови епохи към затопляне и че този кръговрат е неизбежен.

Наред с това през 2015 г. Абът попада в епицентъра на една спираща дъха конспирация. Тогава на територията на щата стартира военното учение Jade Helm 15, което цели хората да свикнат с военни маневри и ако някога се наложи, да ги приемат по-спокойно.

Около доброто намерение обаче се завихрят такива

конспиративни теории,

каквито няма да хрумнат и на най-добрите фантасти. Според някои това било подготовка за военно нахлуване, други твърдят, че към Земята се е насочил астероид или комета и планетата не само трябва да се отбранява, а и всичко да мине под контрола на военните в деня след катастрофата. На фона на този искрящ "коктейл" от футуристични фантасмагории Абът се появява и много сериозно заявява, че тексаската държавна гвардия ще наблюдава изкъсо Jade Helm 15. Манипулаторите и конспираторите само това и чакат - "значи наистина в тази работа има нещо гнило".

Естествено, истерията около това повишава градусите на напрежението до червено и когато всички стоят вцепенени, чудейки се какво зло ще ги връхлети, се изяснява, че руската пропаганда умело се е възползвала от рутинното военно учение и е пуснала в ход серия от дезинформационни кампании по различни американски канали.

Защо губернаторът се е поддал на манипулацията, така и не става ясно. Но следващият му ход повдига също много въпроси.

Някъде по това време Абът обявява война на мигрантите и през 2017 г. подписва един от най-рестриктивните имиграционни законопроекти в Америка. Наричат го

"Покажи си документите",

тъй като с него губернаторът разрешава на полицейските служби да проверяват статута на всеки задържан. Нещо повече, с него Абът забранява бежанците да бъдат приютявани в градове убежища, ако са без документи на територията на щата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай