Ето къде вече посрещнаха 2024 (ОБНОВЕНА)

С фойерверки и партита на открито

Ето къде вече посрещнаха 2024 (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Жителите на тихоокеанския остров Киритимати (о-в Рождество), на който живеят около 5000 души, посрещнаха първи в света новата 2024 г. с фойерверки и партита на открито в южната част на Тихия океан.

Киритимати, най-големият остров на тихоокеанската островна държава Кирибати, е първият населен остров, на който започва всяка нова година.

Жителите на островите от архипелага Чатъм, който е част от територията на Нова Зеландия, също отбелязаха новата 2024 г. минути по-късно. На островите, разположени на около 800 км източно от Южния остров на Нова Зеландия, живеят около 700 души.

Сидни стана един от първите големи градове в света, които посрещнаха новата 2024 година, а празнуващите се насладиха на зрелищни фойерверки, които осветиха небето над градското пристанище.

След като часовникът удари полунощ в Австралия, тонове фойерверки озариха небето в продължение на 12 минути над моста "Сидни Харбър". Повече от 1 милион души (около една пета от всички жители на града), наблюдаваха спектакъла от брега и от лодки в пристанището.

"Това е пълна лудница", сподели впечатленията си германската туристка Яна Томас, като поясни, че е чакала на опашка от 07:30 часа сутринта, за да си осигури място на първа линия в Ботаническата градина на Сидни.

"Не е толкова лесно да се намери добро място за сядане, но гледката е невероятна", каза още тя.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай