Ердоган с добра новина за районите, засегнати от земетресенията

Президентът се обърна към турския народ във видеопослание по случай Рамазан Байрам

Ердоган с добра новина за районите, засегнати от земетресенията | StandartNews.com

В рамките на една година ще бъдат построени 319 000 жилища в районите, засегнати от унищожителните земетресения. Това съобщи днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия CNN Turk.

Президентът се обърна към турския народ във видеопослание по случай предстоящия Рамазан байрам. Той за пореден път изрази съболезнования на целия народ и най-вече на хората, загубили близките си при разрушителните земетресения със сила 7,6 и 7,7 на 6 февруари в Югоизточна Турция.

Тази година заради болката от загубата на хората при земетресенията на 6 февруари, посрещнахме и прекарахме месеца Рамазан с горчивина. Още веднъж изразявам съболезнования и пожелавам търпение на нашия народ заради загиналите над 50 000 души при земетресенията и при наводненията, посочи Ердоган, предаде БТА.

Той изтъкна, че турските власти не са оставили сами пострадалите при земетресенията и наводненията. 

Ердоган съобщи, че по-голямата част от отломките в зоната на бедствието са премахнати и че в рамките на една година ще бъдат построени 319 хиляди жилища.

Започнат е процесът на строителство на над 100 хиляди жилища в засегнатите от "бедствието на века" зони, каза президентът, като добави, че се планира да бъдат изградени 650 000 нови жилища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай