Египет спира турските сериали

Анкара вбеси Кайро с подкрепата си за Мохамед Морси

Египет спира турските сериали | StandartNews.com

Кайро. Египет бойкотира излъчването на турски сериали по местните телевизии. Причината е подкрепата на Анкара към сваления ислямистки президент Мохамед Морси, съобщи телевизия "Си Ен Ен Тюрк".

Хора на изкуството и филмови продуценти са взели решение да бъде спряно излъчването на популярните турски продукции. Това се отнася за всички сериали, включително и за най-успешния и най-гледан турски филм "Златният век", добавя египетският вестник "Ал Ахрам".

Спирането на турските сериали е заради острото противопоставяне на правителството на Турция срещу отстраняването от власт на президента Мохамед Морси чрез извършения в Египет преврат. Анкара изрази категорична подкрепа за привържениците на бившия египетски президент, което подразни някои среди в египетското общество.

Преди дни турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обсъди по телефона с британския премиер Дейвид Камерън обстановката в Египет. Той настоя за освобождаването на всички арестувани политици, включително бившия президент Мохамед Морси, за да бъде гарантирано връщането на страната обратно към демокрацията. От началото на месеца турският премиер проведе подобни отделни телефонни разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел, с френския си колега Жан-Марк Еро и с президента на Русия Владимир Путин, напомня агенция "Догу хабер ажансъ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай