Египет се готви за масови демонстрации

Египет се готви за масови демонстрации  | StandartNews.com

Кайро. Египетската армия предупреди, че ще използва сила, за да се бори срещу "насилието и тероризма". Това се случи в момент, в който страната се готви за нови масови демонстрации в петък, информира BBC.

Началникът на египетските военни сили Абдел Фатах ал-Сиси вчера призова за демонстрации в петък, за да се даде на военните мандат да се справят с "насилието и тероризма".

Очаква се днес по улиците в страната да излязат и поддръжниците на сваления президент Мохамед Мурси. Те настояват за възстановяването му на власт.

В същото време, от обединените нации призоваха държавният глава, който бе задържан от армията на 3-и юли, да бъде освободен.

Междувременно военното командване постави в четвъртък 48-часов ултиматум за членовете на "Мюсюлманското братство", което седи зад Мурси. За този срок, по думите на военните, ислямисткото движение трябва да се присъедини към процеса на политически преход.

"Вие трябва да измените своята стратегия. Революцията, която се случи на 30 юни, отразяваше волята на народа и не беше военен преврат, въпреки че определени сили в Египет опитаха да убедят Запада в това", говори се в изявление на армията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай