Единият пилот е бил извън кабината при катастрофата

Единият пилот е бил извън кабината при катастрофата | StandartNews.com

Единият от двамата пилоти на разбилия се самолет на Germanwings във френските Алпи е бил извън кабината и не е успял да се върне в нея малко преди катастрофата. Това показват данните, въпреки че информацията не е потвърдена официално, информира BBC.

Трагедията от преди два дни отне живота на всичките 150 души на борда на "Еърбъс" А320, който летеше от Барселона за Дюселдорф.

Френските власти са свалили успешно записите на разговорите в пилотската кабина от първата черна кутия, открита след катастрофата. Обработката на данните обаче ще отнеме няколко дни. Вчера се появи информация, че е открита и втората черна кутия, но по-късно стана ясно, че е намерена само обвивката й, но не и самият уред.

В същото време стана ясно и, че самолетът не се е разпаднал докато е бил във въздуха, не се е и взривил. Разбиването на машината е станало при удара му в земята.

Очаква се днес роднините и приятелите на загиналите да посетят мястото на инцидента във Франция. Lufthansa организира два специални полети един от Барселона и един от Дюселдорф до Марсилия, след което хората ще продължат с наземен транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай