Двама българи са пострадали при взрив в Челябинск

Двама българи са пострадали при взрив в Челябинск | StandartNews.com

София. Двама български шофьори са пострадали при взрив на ТИР – паркинг в Челябинск. Това става ясно от публикации в руски форум.

На паркинг за ТИР-ове, по време на заваряване на горивен резервоар на 1 юни, е станал мощен взрив. Заварчикът, който е местен жител, загинал на място. Двамата български шофьори са минавали транзитно през Челябинск. Един от тях е сериозно пострадал и сега е в кома и с 95% изгаряния по тялото. Вторият е пострадал значително по-малко, но също сериозно. Сега той живее в ТИР-а, и по неясни причини не може да остави автомобила. В началото той сам си е правил превръзките, но впоследствие му е била оказана медицинска помощ, разказва жената.

В Челябинск е пристигнала съпругата на тежко пострадалия шофьор. Тя не говори руски и с нея е много сложно комуникирането. Никой от лекарите не е очаквал, че той ще издържи поне две денонощия. Той има силно сърце, бъбреците работят, но не напълно. Има малко шансове да оцелее.

Според руските източници обаче и двамата шофьори нямат застраховки ,което застрашава престоя на изпадналия в кома българин в болницата. Всеки ден в реанимацiята на болницата струва около 1000 евро, а такива пари семейството на шофьора няма.

Семейството на пострадалия в Челябинск български шофьор на ТИР не е искало средства от посолството на България в Москва, но Министерство на външните работи е готово да окаже всякакво съдействие в този труден момент, в рамките на възможностите си." Toва заяви пред "Фокус" говорителят на Министерство на външните работи Димитър Япраков, който уточни, че близките на пострадалия са в постоянен контакт с посолството. Работодателят на пострадалия също е в Челябинск.

Страницата на форума е http://www.bglife.ru.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай