Дръзка промяна в САЩ! Какво обяви Байдън

Президентът стартира началото на кампания

Дръзка промяна в САЩ! Какво обяви Байдън | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън стартира началото на кампания за икономическото съживяване на САЩ. Той предложи промяна в традиционните политики на републиканците, които по думите му “провалят средната класа на Америка от десетилетия“.

Байдън заяви, че стремежът му да подкрепи важни отрасли, като силициевите чипове например, е съживило производството, а инвестициите в разпадащата се инфраструктура са започнали да проправят пътя за растеж. Според него и облекчаването на студентския дълг би позволило на повече хора да имат по-добър живот и би подобрило състоянието на средната класа.

Президентът направи изявлението си в Чикаго на фона на последните данни за намаляване на инфлацията до най-ниското си ниво от март 2021 г. и решението на Федералния резерв за първи път от януари 2022 г. да не променя лихвените проценти. 

Сега, в подготовката за предизборна кампания, президентът трябва да убеди гласоподавателите, че американската икономика отново е набрала сила.

Президентските сътрудници дори използват термина "Байдъномика", говорейки за новата му визия за икономическо развитие. Според социологическите проучвания обаче едва около 1/3 от американците одобряват икономическото управление на Байдън досега, а 3/4 смятат, че страната е на грешен път, пише БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай