Драма. Смущаващ гаф на Байдън

По време на своя реч

Драма. Смущаващ гаф на Байдън | StandartNews.com

Видеоклип с изказване на американския президент Джо Байдън, в което той обърква сегашния френски президент Еманюел Макрон с президента Франсоа Митеран, починал преди близо 30 години, стана хит в социалните мрежи, предаде "Франс прес". 81-годишният Байдън, който произнесе реч в Лас Вегас, Невада, описа реакцията на френския си колега на срещата на Г-7 през 2020 г.

Освен че сбърка името на лидера, той сгреши и страната, на която той е държавен глава, преди да се поправи.

"Казах му: "Америка се завръща". Митеран [Макрон] от Германия - искам да кажа, от Франция, ме погледна и попита: "Защо? За колко време се завръщате?", разказва Байдън във видеото, което се вижда и от стенограма на Белия дом.

Видеото, което показва как Байдън се колебае и търси думи, е гледано и споделяно хиляди пъти в социалната мрежа X.

Франсоа Митеран - президент на Франция от 1981 до 1995 г. - почина през 1996 г. Еманюел Макрон е президент от 2017 г., припомня БТА. Възрастта на американския президент демократ често е представяна от опонентите му като пречка за преизбирането му.

В миналото Байдън е правил смущаващи гафове от този вид, особено през септември 2022 г., когато се обърна към вече починала представителка в долната камара на Конгреса на конференция, в чиято организация тя помогнала, посочва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Величко
преди 2 месеца

О ... , не се учудвайте , дядо Куку съвсем е изкукал ... ! Няма да се учудя , ако обърка Боко тиквата с Тодор Живков ...

Откажи