Директорът на „Ковънт Гардън” поема Би Би Си

Директорът на „Ковънт Гардън” поема Би Би Си | StandartNews.com

Лондон.Тони Хол, досегашен директор на британската кралска опера „Ковънт Гардън” беше назначен за нов генерален директор на държавната медийна корпорация Би Би Си, след като неговият предшественик Джордж Ентуисъл подаде оставка, заради скандал с информация за педофилски престъпления.

Тони Хол, който е пожизнен член на горната камара на британския парламент, е бил директор на новините в Би Би Си между 1996 и 2001 г., преди да напусне, за да поеме ръководството на кралската опера.

Тони Хол заменя на поста Джордж Енуисъл, който подаде оставка, след като флагманското новинарско предаване на Би Би Си Newsnight по погрешка обвини политик в сексуални престъпления с малолетни.

Обвиненията дойдоха само седмици след скандала с покойния вече телевизионен водещ Джими Савил, починал миналата година на 84-годишна възраст и рицар на британската империя, за когото стана ясно, че Би Би Си с десетилетия е покривала информация за извършени от него педофилски престъпления.

Би Би Си описва новият си шеф, Тони Хол, като „дигитален пионер”, лансирал интернет страницата и 24-часовия новинарски канал на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай