Деца рисуват "Карабах е Азербайджан!"

Баку обяви Международен конкурс за детска рисунка

Деца рисуват "Карабах е Азербайджан!" | StandartNews.com

Международен конкурс за детска рисунка „Карабах е Азербайджан!”

Провежда се международният онлайн конкурс за детска рисунка „Карабах е Азербайджан!“, организиран от Центъра за развитие на децата и младежта № 3 с подкрепата на Министерството на образованието на Азербайджан. Състезанието ще продължи до 29 декември. Както съобщават от министерството, целта на творческото състезание е да популяризира градовете и селата на Карабах, освободени от окупацията сред децата и младежта,  да повиши чувството на любов към родината на подрастващото поколение, да популяризира военно-патриотичния дух, да организира ефективно детския отдих у дома, както и идентифициране на талантливи деца и развитие на техните творчески способности.

В състезанието са поканени да участват деца и младежи от 6 до 17 години, живеещи както в Азербайджан, така и в чужбина. В състезанието могат да участват и учители. Участниците трябва да отговарят на следните условия:

☑️  Състезанието се провежда в три възрастови групи (6-9 години, 10-13 години, 14-17 години);

☑️  Общообразователните институции, интернатите, центровете за развитие на деца и младежи и други образователни институции могат да представят по една картина на всяка възрастова група;

☑️  Картините трябва да са на лист с формат А2;

☑️  Свободен избор на техника на рисуване (маслена боя, акрил, акварел, гваш, цветни моливи, флумастери, пастелни креда, мастило и др.);

☑️  Произведения, които не отговарят на условията, се изключват от конкурса;

☑️  Името, фамилията, възрастта на участника, държавата и градът на пребиваване трябва да бъдат изписани в долния десен ъгъл на картината с азербайджански и английски букви;

☑️  Рисунките трябва да бъдат изпратени в електронен вид на адреса на Организационния комитет на състезанието ([email protected]).

Що се отнася до подробната информация за състезанието, тя е представена на Facebook и Instagram страниците на Центъра за развитие на децата и младежта № 3 в Баку.

Състезанието ще се проведе на три етапа:

I етап - от 18 ноември до 15 декември 2020 г. Приемане на творби на участници в състезанието.

II етап - от 15 до 23 декември журито ще оцени картините и ще избере победителите.

III етап - от 24 декември до 29 декември, представяне на победителите чрез социалните мрежи Facebook и Instagram на Центъра за развитие на децата и младежта и изпращане на дипломи на имейл адресите на победителите.

Рисунките, подадени за състезанието, ще бъдат оценявани от професионално жури. Участниците, заели I, II, III места във всяка възрастова група, ще бъдат наградени с грамоти на Центъра за развитие на децата и младежта №3 на Министерството на образованието. Освен това, за всяка възрастова група, един участник ще получи „Голямата награда“.

Повече подробности за състезанието можете да намерите, като се свържете с Центъра за развитие на децата и младежта № 3 чрез страници във Facebook и Instagram или на телефон: (+99450) 432-43-02, (+99455) 549-58-52 (WhatsApp).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай