Де Мезиер: Трябва да има санкции за страните, които не искат бежанци

Де Мезиер: Трябва да има санкции за страните, които не искат бежанци | StandartNews.com

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер обяви, че Европейският съюз трябва да санкционира страните - членки, които са против приемането на бежанци. В интервю за германската телевизия Це Де Еф той заяви, че Берлин ще предложи да бъдат преразгледани и намалени структурните фондове от ЕС за държавите, които са срещу квотите.

В интервюто за втори канал на германската обществена телевизия Де Мезиер посочи, че ЕС все още е далеч от постигане на споразумение за дългосрочни квоти за бежанци.

Затова смятам, че трябва да обсъдим начини за оказване на натиск, подчерта той и добави, че някои от страните, които се противопоставят на квотите, получават пари от структурните фондове на ЕС, като според него щяло да е справедливо те да получават по-малко средства.

Изявлението си Де Мезиер направи, след като вътрешните министри на общността отложиха плановете си за въвеждането на задължителното разпределение след противопоставяне от страна на Чехия, Словакия, Румъния и Унгария.

Междувременно потокът от бежанци към Германия не секва и въпреки граничния контрол в страната през последното денонощие са влезли около 1000 души. Германското общество все още одобрява политиката на прием на бежанците, като според последните проучвания две трети от германците не се притесняват от новодошлите. Една трета обаче смятат, че потокът трябва да спре, иначе Германия няма да се справи с интеграцията на чужденците.

В Лайпциг за пореден път бе организиран протест на антиислямската организация "Пегида", но той бе разпръснат от полицията. Част от участниците в него, определяйки се като футболни фенове, хвърляха бутилки срещу полицаите и автомобилите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай