Британците на нож срещу полуфабрикатите

Правителството на Борис Джонсън със спешни мерки срещу затлъстяването

Британците на нож срещу полуфабрикатите | StandartNews.com

Правителството на Великобритания да третира полуготовите храни като цигарите. Спроред британски експерти само така правителството ще успее да успее да се справи с "мащабното национално предизвикателство" - кризата със затлъстяването на британците, пише британският в. "Обзървър".

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа.

Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви "война на затлъстяването" във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от Covid -19.
В Англия 64 на сто от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън заяви, че докато е лежал в болница с Covid -19 при тегло над сто килограма, е променил "либертарианските" си възгледи по отношение на теглото и храненето.

До края на юли правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания през есента.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай