Британец плаши медузи с брадата си

Британец плаши медузи с брадата си | StandartNews.com

Лондон. 32-годишният Шон Конуей стана първият човек в света, който обиколи Великобритания с плуване. За да преодолее разстоянието от 1600 км, на смелчагата му трябвали 4 месеца и 3 милиона загребвания, съобщава в. "Дейли Мейл".

Всеки ден Шон бил принуден на практика да се бори за живота си. По пътя си той се сблъскал с много опасности, най-вече с медузи. За да се справи с морските обитатели, той бил принуден да си пусне брада, която според него ги държала далече от него. Все пак бил ухапан 10 пъти от огромни медузи, устата му се вдървила и не можел да яде. Освен това му се наложило да се сражава с пристъпите на морска болест. Заради огромните физически натоварвания отслабнал с 6 килограма. Освен това изгълтал близо 50 литра морска вода по време на авантюрата си. Всеки ден Шон плувал по около 16 километра. През почивките хапвал най-вече пюре, защото челюстта му била твърде замръзнала, за да дъвче.

За съжаление подвигът му няма да бъде вписан в книгата на рекордите на Гинес, защото използвал костюм за подводно плуване, а понякога и плавници. "Не направих това заради рекорда. На първо място исках да докажа на себе си, че съм способен на такова нещо", казва обаче Шон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай