Борел бърка в джоба на Путин, какво му готви

Имаме нужда от нов ред за сигурност в Европа, след като Русия тотално разруши предишния, каза той

Борел бърка в джоба на Путин, какво му готви | StandartNews.com

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел заяви днес, че ще проучи заедно с партньорите си от ОССЕ, събрали се в полския град Лодз, "всички законни възможности" Русия да бъде принудена да плати за разрушенията в Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Иззели сме близо 20 милиарда евро от олигарси и лица, подкрепящи Русия, и контролираме около 300 милиарда финансови активи на Руската централна банка", посочи той.

"Тези пари трябва да се използват за възстановяване на Украйна", настоя той по време на министерската среща на ОССЕ в Лодз.

В организацията членуват 57 държави, сред които Русия и Украйна.

Варшава – ротационният председател на ОССЕ, отказа да допусне на своя територия руския външен министър Сергей Лавров. Москва нарече това решение провокационно. Русия е представлявана в Лодз от своя посланик към ОССЕ.

Жозеп Борел твърдо осъди агресията на Русия срещу Украйна, като заяви, че тя е нарушение на международното право и на принципите на ОССЕ.

"Русия доведе войната в Европа, подкопа устава на ООН и не зачете международните ангажименти", каза той.

Борел добави, че Европа и светът имат "нужда от нов ред за сигурност в Европа, след като Русия тотално разруши предишния".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай