Понеделник,

Богаташ купи призрачен град и подлуди Холивуд

От: Редактор -
1439
Богаташ купи призрачен град и подлуди Холивуд
A
A
A

Голям екшън настана в Холивуд, свързан със странна покупка.

Неизвестен купувач в САЩ закупи един от най-големите призрачни градове Ийгъл Маунтин. Със своите редици от пансионирани къщи, изравнени планински склонове и бетонни руини, мястото привлича режисьори от цял ​​Холивуд. 

Именно в такава зловеща обстановка сега се намира Ийгъл Маунтин, някогашно оживено място в окръг Ривърсайд, Калифорния.

Любимото място за холивудски режисьори, които искат да обогатят филмите си, беше купено на 17 април от таен купувач за 22,6 милиона долара, пише Daily Star. Изданието отбелязва, че все още не е известно с каква цел е придобит този град.

В продължение на четири десетилетия след края на Втората световна война Ийгъл Маунтин беше процъфтяващ град с железни мини, извличащ милиони тонове руда от хълмовете си. Градът имал около 4000 жители, съставени от работници на Kaiser Steel и техните семейства.

Въпреки това през 1983 г. мината е затворена за постоянно поради спад в производството на стомана, а с това и жителите са изгонени.

Отбелязва се, че регионалното основно училище "Орлова планина" все още съществува и в него има около две дузини ученици от детска градина до осми клас.

След поредица от планове, които не се осъществиха, включително превръщането на земята в център за рециклиране, голяма част от града остана безплодна.

Зловещата пустош е популярно място за снимане на холивудски режисьори, включително трилъра Tenet на Кристофър Нолан и класиката на Роб Райнър от 80-те години Stand By Me.

Мистериозният купувач Ecology Mountain Holdings е закупил имота, според документ на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Мотивите му остават строго пазена тайна.

Режисьорите бяха бесни, че любимото им място вече няма да се използва за холивудски блокбъстъри, пише Глас.бг.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com