Бо Джо: Брекзит на всяка цена!

Моят подход към Брекзит е прост и искам да не се съмнявате в това

Бо Джо: Брекзит на всяка цена! | StandartNews.com

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън е информирал всички държавни служители, че подготовката за излизане от Европейския съюз вече е неговият „основен приоритет“, пише британското издание The Independent.

„Моят подход към Брекзит е прост и искам да не се съмнявате в това“, пише премиерът. „Трябва да възстановим доверието в нашата демокрация и да изпълним повтаряните от парламента обещания към хората, като напуснем Европейския съюз на 31 октомври. Излизаме на тази дата, каквито и да са обстоятелствата“, продължава той. „Много бих предпочел да напуснем със сделка“, добавя министър-председателят, като приемливата сделка за него би премахнала „антидемократичната“ предпазна клауза за ирландската граница, която според него има неприемливи последици за Великобритания.

„Виждам, че това (Брекзит със сделка) може да не се случи. Ето защо спешната и бърза подготовка за възможността за напускане без споразумение ще бъде моят основен приоритет, а той също така ще бъде и най-важният приоритет за държавната служба“, завършва изявлението на лидера на консерваторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай