Бил Гейтс изуми света! Какво решение взе

Издаде неочаквани намерения

Бил Гейтс изуми света! Какво решение взе | StandartNews.com

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс възнамерява да се откаже от огромното си състояние и да изпадне от списъка на най-богатите хора в света, съобщава Би Би Си.

По-рано той обяви, че ще дари 20 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", тъй като неговото "задължение" е да върне богатството си на обществото.

И през 2010 г. четвъртият най-богат човек в света даде заявка, че ще дари всички пари за благотворителност, но оттогава богатството му се удвои.

По данни на списание "Форбс" към момента състоянието на Гейтс възлиза на 118 милиарда долара, но ще намалее значително, когато той изплати парите на основаната от него фондация през 2000 г. с тогавашната си съпруга.

В Туитър Гейтс посочи, че фондацията ще разполага с 6 милиарда долара тази година, но ще може да похарчи 9 милиарда през 2026 г., за да помогне в борбата с пандемията, изменението на климата и кризата в Украйна.

Гледайки към бъдещето, планът ми е да прехвърля почти всички свои средства на фондацията и да не съм в списъка на най-богатите хора, отбелязва милиардерът. "Имам задължението да върна ресурсите в обществото, за да намаля страданието на хората и да подобря условията на живот. Надявам се, че и други хора с голямо състояние ще направят същото", допълва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай