Берлускони разкри голяма тайна. Ще влезе ли във властта?

Партията на Берлускони обсъжда явяване на изборите в коалиция с "Италиански братя"

Берлускони разкри голяма тайна. Ще влезе ли във властта? | StandartNews.com

Силвио Берлускони, който беше четири пъти премиер на Италия, ще се кандидатира на изборите на 25 септември за място в Сената, съобщава  Антонио Таяни, координатор на партията на Берлускони "Форца Италия", предаде Ти Джи Ком 24.

На изборите партията ще се яви с програма от осем точки и сега работи за изготвяне на списък с кандидати и министри. Основни точки в програмата  са по-малко данъци, повече сигурност, по-малко бюрокрация, повече мерки в помощ на младите и възрастните и повече предложения в защита на околната среда. Берлускони обещава увеличение на всички пенсии на най-малко 1000 евро месечно и изплащане и на тринадесета пенсия. Той обещава и, че в Италия ще бъдат засадени един милион дървета.

Партията на Берлускони обсъжда явяване на изборите в коалиция с "Италиански братя" на Джорджа Мелони, която беше негова министърка. Двете партии искат да приобщят към евентуално споразумение и партията "Лига" на бившия вътрешен министър Матео Салвини.

Според най-новите допитвания партията на Мелони, която е дефинирана и като крайна десница, и като патриотична, и като постфашистка, води с 24 процента, следвана от лявата Демократическа партия с 22 процента и "Лига" с 14 процента. Следват ги "Форца Италия" с едва 7,4 процента и "Движение 5 звезди" с 11,2 процента.

С изключение на партията на Мелони, останалите бяха в състава на правителството на Марио Драги, но три от тях (без Демократическата партия) му отказаха доверие във вторник в Сената и това доведе до разпадане на управляващата коалиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай