Българският медиен съюз с декларация относно атентата

Българският медиен съюз с декларация относно атентата  | StandartNews.com

София. Българският медиен съюз излезе с официална декларация във връзка с терористичния атентат в Париж, при който вчера в редакцията на сатиричното издание "Шарли Ебдо" загинаха 12 души. 

Публикуваме пълния текст на позицията без редакторска намеса:

"Българският медиен съюз изразява своето най-дълбоко възмущение и категорично заклеймява поредния акт на краен екстремизъм, довел днес до напълно безсмислено и жестоко отнемане на човешки живот. БМС подчертава най-дълбоките си съболезнования към близките на загиналите и подкрепата си за френския народ.

Няма такава кауза, която под каквото и да е форма да оправдава подобен акт на вандализъм, възприеман единствено и само като атака срещу цивилизованото общество. Няма доктрина, която би могла да спре свободното слово и воелеизлияние. Българският медиен съюз изразява в тези тежки моменти своята най-категорична подкрепа на френските си колеги. В същото време Съюзът заявява дълбоката си загриженост, породена от фактите на жестоки посегателства срещу журналисти през последните месеци, които припомнят мрачни събития от човешката история.

Няма съмнение, че Франция и френският народ ще намерят достоен отговор и изход от тази ситуация, която взриви световното обществено мнение. Журналистите от БМС няма никога да отстъпим от ценности като свобода на пресата и свобода на изразяване, на толерантност и на взаимно уважение. Български медиен съюз застава до всички, на които е скъпа свободата на словото и правото да отстояваш своите човешки, морални, религиозни и национални каузи и идеали.

Скърбим с всички засегнати от този терористичен акт, но оставаме напълно убедени, че той няма да подкопае, а напротив ще укрепи решимостта да се отстояват ценностите на свободното слово и на свободната журналистика."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай