Автомат за марихуана заработи в Колорадо

Машината проверява документите на купувачите

Автомат за марихуана заработи в Колорадо | StandartNews.com

Ейвън. Първият автомат за продажба на медицинска марихуана в Колорадо се появи в град Ейвън, съобщиха американските медии. От него могат да купуват само пациенти, снабдени със специална регистрационна карта и PIN-код. Камери, монтирани върху апарата, сверяват лицето на клиента с фотография на документа и след това разрешават покупката.

Автоматът се нарича Zazz и е конструиран от компанията American Green. От компанията посочиха, че подобни автомати ще бъдат монтирани само в специално лицензираните пунктове за продажба на марихуана.

Колорадо стана първият американски щат, където бе разрешена продажбата и употребата на марихуана както за за медицински цели, така и за развлечение. Веществото е регулирано също като алкохола - имат право да го купуват и ползват само пълнолетни граждани, незаконно е шофирането под въздействието й. Канабис се продава в 30 специализирани магазина на територията на щата от 1 януари т.г.

Първите автомати за продажба на медицинска марихуана се появиха в Калифорния през 2012 г. Там употребата на растението при определени заболявания е позволена и регулирана още от 1996 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай