Атина с предупреждение: Опасност от пожари

В следващите два дни рискът от пожари ще е голям заради ветровете

Атина с предупреждение: Опасност от пожари | StandartNews.com

Националната обсерватория в Атина предупреди  за висока опасност от пожари в Гърция в периода от 9 до 11 август, поради значително засилване на северните ветрове, предаде националната телевизия ЕРТ. 

Зоните, в които днес се очаква висока интензивност на вятъра (със средна скорост над 5 по скалата на Бофорт) и наличие на лесно запалими материали и горска растителност, са Атика, Беотия, Южна Фокида, Евия, Източна Арголида, Източна и Южна Лакония, Цикладите, Крит, Додеканезите, Самос, Икария, Хиос, Лесбос, Лемнос, Самотраки, Самотраки, Тасос, Спорадите и части от Родопи в Северна Гърция, Еврос и Халкидики. 

Генералният секретариат за гражданска защита също предупреди за много висок риск от възпламеняване на островите в северните части на Егейско море (Самос, Лесбос, Икария), посочва телевизия Скай. 

Противопожарните служби информираха, че пожари, избухнали в Каристос в Южна Евбея (Евия) и в район с ниска растителност край Ксанти, са под контрол и към момента не заплашват населени места, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай