Аштън: Мурси е добре

Аштън: Мурси е добре  | StandartNews.com

Кайро. Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън заяви, че сваленият президент на Египет Мохамед Мурси е добре. Тя добави пред медиите обаче, че не знае къде военните държат държавния глава.

Близо двучасовите "задълбочени" разговори са се провели на тайно място. Баронеса Аштън обаче отказа да даде подробности за това какво й е казал Мурси с довода: "Не искам да вкарвам думи в устата му".

Тя все пак разкри, че Мурси има достъп до телевизия и вестници, като е наясно какво се случва в страната.

"Разговаряхме два часа. Отношението беше приятелско, открито и честно. Казах му, че няма да препредавам думите му, защото при тези обстоятелства той няма да има възможността да ме коригира", каза Аштън на нарочна пресконференция. 

Според някои информации, Аштън е била откарана с военен хеликоптер до мястото на срещата в понеделник вечер, което може да означава, че Мурси е държан някъде извън столицата. 

Военните задържаха Мурси, след като осъществиха своя преврат на 3 юли. Оттогава страната е раздирана от сблъсъци между поддръжниците и противниците на държавния глава. При последните демонстрации през уикенда загинаха над 70 от верните на Мурси хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай